fbpx PayPoint raporteaza rezultate solide pentru prima jumatate a anului financiar 2011-2012 | PayPoint

PayPoint raporteaza rezultate solide pentru prima jumatate a anului financiar 2011-2012

Compania anunţă pentru România procesarea a peste 8 milioane tranzacţii Plăţi Facturi în decursul celor şase luni

PayPoint plc, principalul operator de plăţi cash şi online din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, anunţă că activitatea companiei în România a continuat să se extindă în prima jumătate a anului financiar 2011 – 2012, ca rezultat al strategiei de dezvoltare şi eficientizare.

Astfel, în cursul celor şase luni, dezvoltarea portofoliului de furnizori, atragerea în reţea a unor comercianţi-parteneri de calitate şi optimizarea acoperirii teritoriale au condus la creşterea cu 69% a tranzacţiilor plăţi facturi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, fiind raportate peste 8 milioane tranzacţii.

În vederea optimizării acoperirii pe segmentele unde compania deja activează şi extinderii disponibilităţii serviciilor de colectare plăţi pentru un număr tot mai ridicat de utilizatori din întreaga ţară, PayPoint România şi-a completat portofoliul de clienţi cu şase noi contracte din domeniile utilităţi şi telecom.

Totodată, pentru extinderea gamei de servicii disponibile consumatorilor în puncte de retail, s-a început activarea serviciului transfer de bani Western Union în reţeaua comercianţilor PayPoint, urmând extinderea progresivă a disponibilităţii sale.

Anunţul a fost făcut în cadrul comunicatului oficial de anunţare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru prima jumătate a anului financiar.

Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România, a declarat:

„Rezultatele pozitive înregistrate în ultimele luni confirmă  încă o dată capacitatea noastră de a pune în aplicare strategiile stabilite. Suntem activi în peste 6500 puncte de plată la nivel naţional, o reţea stabilă de comercianţi ce răspund criteriilor de calitate, profesionalism, poziţionare optimă. Dezvoltarea reţelei, împreună cu diversificarea gamei de produse şi servicii au permis unui număr tot mai mare de consumatori să aibă acces la această modalitate simplă, rapidă şi fără costuri suplimentare de plată a facturilor şi ratelor. Înregistrarea în decursul celor şase luni a unui număr de peste 8 milioane tranzacţii plăţi facturi şi atingerea pragului profitabilităţii confirmă evoluţia înregistrată şi constituie în continuare premisele unei creşteri progresive.”

PayPoint plc a raportat un volum de 292 milioane tranzacţii procesate la nivelul grupului în decursul celor şase luni, în creştere cu 9% faţă de cele raportate în aceeaşi perioadă a anului precedent. Valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit nivelul de 5.5 miliarde lire sterline, în creştere cu 16%. La nivelul întregului grup au fost anunţate venituri nete de 41.9 milioane lire sterline, în creştere cu 8% faţă de cele raportate pentru prima jumătate a anului anterior şi un profit înainte de impozitare de 15.8. milioane lire sterline, în creştere cu 9%.

”Pentru anul financiar în curs, performanţele sunt în linie cu aşteptările companiei. Business-ul nostru de bază este unul puternic ... (şi) aşteptăm un progres continuu pentru liniile de business în dezvoltare. Pentru România vizăm creşterea cotei de piaţă şi dezvoltarea moderată a reţelei în vederea creşterii productivităţii...”, a declarat David Newlands, Chairman al PayPoint plc.

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, PayPoint are încheiate contracte cu 39 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 32 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi. Astfel: 

  • Sectorul de plăţi pentru utilităţi : CEZ Vânzare; GDF SUEZ Energy România; E.ON Gaz Distribuţie; E.ON Energie România; E.ON Moldova Distribuţie; Petrom Distribuţie Gaze; Congaz; Enel Energie; Enel Energie Muntenia; Electrica Furnizare Transilvania Nord; Electrica Furnizare Transilvania Sud; Electrica Furnizare Muntenia Nord; Apa Nova Bucureşti, ApaVital Iaşi; Aquatim; Gaz Sud; Grup Dezvoltare Reţele; WIROM GAS.
  •  Sectorul de telecomunicaţii şi comunicaţii prin cablu: Vodafone România; Cosmote România; Orange România; Romtelecom; UPC România; Zapp; Akta TV; NextGen Communications.
  • Sectorul financiar-bancar: Allianz-Tiriac Asigurări; Citibank România; EOS KSI România; GE Money; Patria Credit; UniCredit Consumer Financing.

PayPoint oferă de asemenea servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toţi jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs (Cosmote, Orange, Vodafone şi Zapp), precum şi servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internaţional şi de Internet, printre care se numără Nobel şi Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint oferă servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplătite de tip DTH (Direct-To-Home).

***

DESPRE PAYPOINT

PayPoint este un operator internaţional de plăţi cash şi online, oferind servicii cu valoare adăugată. Dintre sectoarele acoperite se pot aminti: utilităţi, telecom, media, retail, transport, comerţ electronic, servicii financiare.

Compania procesează anual aproximativ 600 milioane de tranzacţii în valoare de peste 11 miliarde lire sterline pentru peste 5.000 de clienţi - furnizori şi comercianţi. Operaţiunile companiei se desfăşoară prin mai multe reţele:

  • Reţeaua PayPoint care include peste 23,000 de terminale localizate în lanţuri de magazine din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (printre care se numără Co-op, Spar, McColls, Costcutter, Sainsbury’s Local, One Stop, Londis şi mii de comercianţi independenţi).
  • Collect+ - serviciu de colectare şi livrare a coletelor în magazinele de proximitate, în parteneriat cu Home Delivery Network Limited, în 4200 locaţii.
  • Reţeaua PayPoint include peste 2.500 de terminale ATM, amplasate în magazine de proximitate din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
  • PayPoint România este prezent în peste 6.500 de locaţii la nivel naţional, oferind servicii de plată a facturilor în numerar şi încărcare electronică.
  • În Irlanda, serviciile PayPoint sunt prezente în peste 500 de locaţii.
  • PayPoint.net  -  reţea care oferă servicii securizate de plată pentru card-uri de credit şi de debit pentru peste 5.000 de magazine online ce operează cu toate băncile importante din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
  • PayByPhone - unul dintre principalii furnizori internaţionali de servicii de colectare oferite companiilor din domeniul parcării; consumatorii pot plăti sumele aferente parcării folosind telefonul mobil, cu ajutorul cardurilor de credit sau de debit. Serviciul este disponibil în UK, Franţa, Canada şi SUA.

PayPoint plc este recunoscută pentru poziţia de lider în sistemele de plăţi, pentru tehnologia avansată şi serviciile puse la dispoziţie consumatorilor

Parteneriat PayPoint și MyBloc pentru plata digitală a facturilor la întreținere

26 May 2021

PayPoint România și MyBloc încheie un parteneriat care simplifică modul în care locatarii își pot plăti facturile lunare de întreținere, accelerând digitalizarea asociațiilor de proprietari.   mai multe...

Profesioniștii locali vor putea acum să plătească serviciile pe platforma Necesit.ro prin PayPoint

12 May 2021

București, 12 mai 2021   PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunță un nou parteneriat cu Necesit.ro, platformă ce are ca scop conectarea clienților cu cei mai buni profesioniști locali din România.   mai multe...

Facturile Messer Medical pot fi acum achitate prin intermediul PayPoint

19 August 2020

Beneficiarii serviciilor puse la dispozitie de Messer Medical, pot achita, de acum, in doar cateva minute contravaloarea acestora, datorita  parteneriatului dintre PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, și Messer Medical, furnizorul care comercializează și închiriază echipamente de oxig mai multe...

PayPoint România și Rosal Grup anunță semnarea unui acord de colaborare

23 January 2020

  Noul parteneriat dintre PayPoint și Rosal Grup facilitează plata facturilor pentru salubritate      mai multe...

Curierii GLOVO pot preda de acum numerarul acumulat la oricare terminal PayPoint

23 January 2020

  Bucureşti, 23 ianuarie 2020 –  Curierii GLOVO pot preda la orice terminal PayPoint România numerarul acumulat până la finalul zilei de lucru. Această facilitate vine ca urmare a parteneriatului semnat recent între cele două companii. mai multe...

PayPoint anunta rezultatele pentru anul financiar incheiat la data de 31 martie 2019

11 June 2019

112,2 MILIOANE TRANZACŢII, ÎN CREŞTERE CU 16,4% mai multe...

Avantaje BCR pentru partenerii PayPoint

31 May 2019

  PayPoint vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra, punandu-va la dispozitie variante optime pentru depunerea incasarilor. Astfel, puteti efectua depuneri la oricare agentie ce apartine Bancii BCR, beneficiind de o oferta extrem de avantajoasa, dedicata comerciantilor parteneri PayPoint. mai multe...

PayPoint România și RoCapital anunță semnarea unui acord de colaborare

11 February 2019

Clienţii RoCapital pot plăti ratele la credit rapid şi sigur cu PayPoint   mai multe...