fbpx PayPoint raporteaza rezultate solide pentru anul financiar 2010-2011 | PayPoint

PayPoint raporteaza rezultate solide pentru anul financiar 2010-2011

12.1 milioane tranzacţii Plăţi Facturi, volum de peste două ori mai mare decât cel înregistrat anul precedent 

PayPoint plc, principalul operator de plăţi cash şi online din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, anunţă că rezultatele obţinute în România în anul financiar 2010 – 2011 se aliniază cu succes obiectivelor de dezvoltare a portofoliului de furnizori parteneri şi a reţelei punctelor de plată, de optimizare a acoperirii şi eficientizare. Astfel, pe plan local au fost raportate 12.1 milioane tranzacţii plăţi facturi, în creştere cu 118% comparativ cu anul anterior, volumul urmând o tendinţă ascendentă de la lună la lună. Proiectând rezultatele din luna martie 2011 la nivel anual, tranzacţiile înregistrate s-ar ridica la circa 16 milioane.

Conform strategiei de dezvoltare şi optimizare a reţelei din România, în cursul anului trecut numărul punctelor de plată ce oferă întregul portofoliu de servicii PayPoint a crescut cu 3200, concomitent cu retragerea a aproximativ 2100 de terminale ce ofereau exclusiv serviciul de încărcare electronică. Astfel, serviciile Plăţi Facturi şi Încărcare Electronică sunt disponibile în 6000 de locaţii la nivel naţional, în creştere netă cu peste 1100 faţă de anul precedent.

În vederea unei acoperiri optime a segmentelor pe care compania deja activează,  PayPoint România şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea a şase noi contracte în domeniul telecom, utilităţi, servicii financiare. Totodată, răspunzând obiectivului de explorare a unor noi segmente şi linii de business în România, PayPoint anunţă lansarea serviciului transfer de bani în puncte de retail, în cursul acestui an, prin încheierea unui contract cu Western Union.

Anunţul a fost făcut în cadrul comunicatului oficial de anunţare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru anul financiar încheiat la data de 27 martie 2011.

Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România, a declarat:

„Procesarea a 12.1 milioane tranzacţii Plăţi Facturi, volum de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în anul precedent reprezintă concretizarea strategiei noastre de dezvoltare şi eficientizare. Se împlinesc aproape trei ani de la lansarea serviciului Plăţi Facturi în România, interval în care ne-am asigurat prezenţa în  6000 de magazine de proximitate la nivel naţional, încheind contracte cu o gama largă de furnizori şi operatori. Rezultatele arată creşteri de la o lună la alta, fiind conturate toate premisele necesare pentru a ne extinde pe liniile de business existente şi pe cele în curs de dezvoltare,  pasul firesc în continuare fiind atingerea profitabilităţii.”

PayPoint plc a raportat un volum record de 590 milioane tranzacţii procesate la nivelul grupului, în creştere faţă de cele 552 milioane tranzacţii raportate în anul precedent. Valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit nivelul de 10 miliarde lire sterline, în creştere 0.9 miliarde. Pentru liniile de business în dezvoltare (în care se încadrează şi business-ul din România), compania a raportat venituri nete în creştere cu 119%. Astfel, la nivelul întregului grup, au fost anunţate venituri nete de 82,7 milioane lire sterline, în creştere cu 6,9 % faţă de anul anterior şi un profit înainte de impozitare de 34,5 milioane lire sterline, în creştere cu 5,5%.

”Vom continua să accelerăm toate cele patru elemente ale strategiei noastre de creştere a valorii companiei: mai multe opţiuni de plată, specializarea în pieţe verticale, servicii cu valoare adăugată şi expansiunea geografică. Plănuim să obţinem rezultate semnificative atât pe liniile de business stabile, cât şi pe cele în curs de dezvoltare, în special prin creşterea continuă a serviciilor din puncte comerciale şi a plăţilor online, prin trecerea reţelei din România pe profitabilitate datorită creşterii marketshare-ului pe segmentul Plăţi Facturi şi prin adăugarea de clienţi noi pentru serviciile Collect+ şi PayByPhone”, a declarat Dominic Taylor, Chief Executive al PayPoint plc.

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, PayPoint are încheiate contracte cu 35 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 28 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi. Astfel: 

  • Sectorul de plăţi pentru utilităţi : GDF SUEZ Energy România; E.ON Gaz Distribuţie; E.ON Gaz România; Petrom Distribuţie Gaze; Congaz; E.ON Moldova Furnizare; Enel Energie; Enel Energie Muntenia; Electrica Furnizare Transilvania Nord; Electrica Furnizare Transilvania Sud; Electrica Furnizare Muntenia Nord; Apa Nova Bucureşti, ApaVital Iaşi; Aquatim.
  • Sectorul de telecomunicaţii şi comunicaţii prin cablu: Vodafone România; Cosmote România; Orange România; Romtelecom; UPC România; Zapp; Boom TV; Akta TV.
  • Sectorul financiar-bancar: Allianz-Tiriac Asigurări; Citibank România; EOS KSI România; GE Money; Patria Credit; UniCredit Consumer Financing.

PayPoint oferă de asemenea servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toţi jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs (Cosmote, Orange, Vodafone şi Zapp), precum şi servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internaţional şi de Internet, printre care se numără Nobel şi Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint oferă servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplătite de tip DTH (Direct-To-Home).

***

DESPRE PAYPOINT

PayPoint este principalul operator de plăţi cash şi online din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, desfăşurând operaţiuni şi în Irlanda şi România. Dintre sectoarele acoperite se pot aminti: utilităţi, telecom, media, retail, transport, comerţ electronic, servicii financiare.

Compania procesează anual aproximativ 590 milioane de tranzacţii în valoare de peste 10 miliarde lire sterline pentru peste 6.000 de clienţi - furnizori şi comercianţi. Operaţiunile companiei se desfăşoară prin mai multe reţele:

  • Reţeaua PayPoint care include peste 23,000 de terminale localizate în lanţuri de magazine din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (printre care se numără Co-op, Spar, McColls, Costcutter, Sainsbury’s Local, One Stop, Londis şi mii de comercianţi independenţi).
  • Collect+ - serviciu de colectare şi livrare a coletelor în magazinele de proximitate, în parteneriat cu Home Delivery Network Limited, în peste 3700 locaţii.
  • Reţeaua PayPoint include peste 2.500 de terminale ATM, amplasate în magazine de proximitate din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
  • PayPoint România este prezent în peste 6.000 de locaţii la nivel naţional, oferind servicii de plată a facturilor în numerar şi încărcare electronică.
  • În Irlanda, serviciile PayPoint sunt prezente în peste 500 de locaţii.
  • PayPoint.net  -  reţea care oferă servicii securizate de plată pentru card-uri de credit şi de debit pentru peste 5.500 de magazine online ce operează cu toate băncile importante din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
  • PayByPhone - unul dintre principalii furnizori internaţionali de servicii de colectare oferite companiilor din domeniul parcării; consumatorii pot plăti sumele aferente parcării folosind telefonul mobil, cu ajutorul cardurilor de credit sau de debit. Serviciul este disponibil în UK, Franţa, Canada şi SUA.

PayPoint plc este recunoscută pentru poziţia de lider în sistemele de plăţi, pentru tehnologia avansată şi serviciile puse la dispoziţie consumatorilor.

Parteneriat PayPoint și MyBloc pentru plata digitală a facturilor la întreținere

26 May 2021

PayPoint România și MyBloc încheie un parteneriat care simplifică modul în care locatarii își pot plăti facturile lunare de întreținere, accelerând digitalizarea asociațiilor de proprietari.   mai multe...

Profesioniștii locali vor putea acum să plătească serviciile pe platforma Necesit.ro prin PayPoint

12 May 2021

București, 12 mai 2021   PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunță un nou parteneriat cu Necesit.ro, platformă ce are ca scop conectarea clienților cu cei mai buni profesioniști locali din România.   mai multe...

Facturile Messer Medical pot fi acum achitate prin intermediul PayPoint

19 August 2020

Beneficiarii serviciilor puse la dispozitie de Messer Medical, pot achita, de acum, in doar cateva minute contravaloarea acestora, datorita  parteneriatului dintre PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, și Messer Medical, furnizorul care comercializează și închiriază echipamente de oxig mai multe...

PayPoint România și Rosal Grup anunță semnarea unui acord de colaborare

23 January 2020

  Noul parteneriat dintre PayPoint și Rosal Grup facilitează plata facturilor pentru salubritate      mai multe...

Curierii GLOVO pot preda de acum numerarul acumulat la oricare terminal PayPoint

23 January 2020

  Bucureşti, 23 ianuarie 2020 –  Curierii GLOVO pot preda la orice terminal PayPoint România numerarul acumulat până la finalul zilei de lucru. Această facilitate vine ca urmare a parteneriatului semnat recent între cele două companii. mai multe...

PayPoint anunta rezultatele pentru anul financiar incheiat la data de 31 martie 2019

11 June 2019

112,2 MILIOANE TRANZACŢII, ÎN CREŞTERE CU 16,4% mai multe...

Avantaje BCR pentru partenerii PayPoint

31 May 2019

  PayPoint vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra, punandu-va la dispozitie variante optime pentru depunerea incasarilor. Astfel, puteti efectua depuneri la oricare agentie ce apartine Bancii BCR, beneficiind de o oferta extrem de avantajoasa, dedicata comerciantilor parteneri PayPoint. mai multe...

PayPoint România și RoCapital anunță semnarea unui acord de colaborare

11 February 2019

Clienţii RoCapital pot plăti ratele la credit rapid şi sigur cu PayPoint   mai multe...