PayPoint încheie anul alaturi de patru parteneri noi

PayPoint si-a extins in Romania serviciile de plata a facturilor in puncte de retail, prin semnarea de parteneriate cu Allianz Tiriac, ENEL, E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare. In acelasi timp, compania isi diversifica si gama de servicii pe segmentul incarcarii electronice, prin extinderea contractelor existente cu UPC pentru televiziunea digitala prin satelit Focus Sat si cu Zapp pe zona de servicii prepaid.

De acum, consumatorii pot efectua prin intermediul retelei de terminale PayPoint plata in numerar a instiintarilor de plata pentru primele de asigurare incheiate la Allianz Tiriac. Allianz-Tiriac Asigurari opereaza pe toate segmentele importante de asigurari – auto, bunuri, raspundere, viata, sanatate. Sistemul PayPoint permite plata oricarei polite incheiata cu asiguratorul prin scanarea facturii cu cod de bare emisa de acesta.

Energia electrica furnizata de ENEL Energie in Dobrogea si Banat  poate fi platita incepand de azi prin intermediul terminalelor PayPoint in oricare din magazinele partenere. Astfel, clientii ENEL Energie din judetele Timis, Hunedoara, Arad, Caras-Severin, Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita, au la dispozitie sistemul PayPoint pentru plata in numerar a facturilor emise de furnizorul de energie electrica.

Pe acelasi segment de plata a facturilor, PayPoint a incheiat parteneriate cu E.ON Moldova  Furnizare si E.ON Gaz Romania. Serviciul se adreseaza direct consumatorilor furnizorului de energie electrica aflati in judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, si va fi disponibil din luna ianuarie 2009. De asemenea, consumatorii furnizorului de gaze naturale vor putea sa-si achite facturile emise de acesta in orice locatie partenera PayPoint, cu incepere de astazi.

Totodata, PayPoint isi largeste si portofoliul serviciilor pe segmentul incarcarii electronice, prin semnarea unui parteneriat cu Focus Sat, furnizor de servicii de televiziune digitala prin satelit, companie membra a grupului UPC. Astfel, prin intermediul PayPoint, clientii Focus Sat au posibilitatea de a-si prelungi vizionarea pachetelor de programe dorite. In acest sens, terminalele PayPoint vor putea elibera bonuri echivalente cartelelor de reincarcare care au inscrise coduri electronice ce vor fi inmanate utilizatorilor de servicii preplatite de DTH (Direct-to-Home).

Reteaua PayPoint permite de astazi si reincarcarea electronica  pentru serviciile preplatite ale Zapp. Serviciile prepaid Zapp NoPay au fost lansate la inceputul lunii decembrie, oferind  utilizatorului posibilitati nelimitate de comunicare.

“Suntem foarte bucurosi ca la doar cateva luni de la lansarea servicului de plati facturi reusim sa extindem gama de servicii oferite consumatorilor din Romania. Receptivitatea partenerilor nostri – mari furnizori locali de utilitati si servicii -  reprezinta pentru noi o confirmare ca sistemul PayPoint este o solutie viabila si in Romania, cu beneficii pentru toti cei implicati. O dovada in plus este si faptul ca serviciul este bine primit in randul consumatorilor si al retailer-ilor.” a declarat Mugur Dogariu, Managing Director Pay Store (sucursala PayPoint in Romania).

Sistemul PayPoint reprezinta primul serviciu multi-client activ in Romania, facilitand plata in acelasi punct a tuturor facturilor emise de furnizorii de servicii si utilitati cu care compania are semnate contracte. Reteaua PayPoint are in prezent acoperire nationala, terminalele fiind amplasate in magazine de proximitate, unde consumatorii isi pot achita facturile la utilitati odata cu achizitionarea bunurilor de larg consum. Avantajele sistemului PayPoint constau in reducerea substantiala a timpului alocat platii facturilor si lipsa costurilor suplimentare pentru utilizatori. Procesarea tuturor tranzactiilor se realizeaza pe platforma tehnica din Marea Britanie, operationala deja de peste 12 ani. Compania intentioneaza ca pana in martie 2009 sa-si extinda reteaua locala cu 800 terminale noi.

Aditional serviciului de plata a facturilor, Pay Store ofera servicii complete de reincarcare electronica a SIM-urilor preplatite pentru toti operatorii de  telefonie mobila care furnizeaza acest tip de produse (Cosmote, Orange, Vodafone si, mai nou, Zapp), precum si servicii de incarcare electronica pentru telefonia fixa cu acces international si internet precum EasyComm, UPC, Nobel si Worldtelecom (Number One).

***

PayPoint plc este compania lider pe segmentul de plăţi cash şi online în Marea Britanie, derulând operaţiuni şi în Irlanda şi România. PayPoint are un rulaj de peste 8 miliarde de lire sterline, ca rezultat al celor peste 515 milioane de tranzacţii realizate anual pentru 6.000 de clienţi furnizori şi comercianţi. Compania operează următoarele reţele pentru plăţi:

·         Reţeaua de terminale amplasate în puncte de retail care funcţioneaza sub brand-ul PayPoint numară peste 20.750 de locaţii, acoperind toate zonele Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Irlandei şi României. Prin reţeaua PayPoint se pot face pre-plăţi pentru consumul de gaze naturale şi electricitate, plata în numerar a facturilor, reîncărcare electronică pe telefoanele mobile, plata biletelor pentru transportul în comun, achitarea taxei TV precum şi plăţi pentru multe alte utilităţi şi servicii.

·         Adiţional, locaţii ale marilor lanţuri de retail (incluzând BP şi Superdrug) sunt echipate cu terminalul PayPoint şi cu conexiune EPoS , care permit efectuarea tranzacţiilor de încărcare electronică şi de plăţi facturi  prin casele de marcat proprii ale retailerilor.

·         O reţea proprie de ATM-uri amplasate de asemenea în magazine de proximitate, care numară 2,150 de automate, toate în Marea Britanie.

·         PayPoint.net, furnizor de servicii de plăţi pe Internet, care asigură plăţi prin intermediul cardurilor de debit sau credit emise de majoritatea băncilor din Marea Britanie pentru mai mult de 5,100 de magazine virtuale.

·         Pay Store, unul din liderii de piaţă din România pe segmentul distribuţiei de servicii pre-plătite pentru telefonia mobilă, care deţine în prezent terminale în 4700 locaţii de retail (incluzând 1200 de locaţii care operează şi plăţi facturi).

Din septembrie 2004 PayPoint este listată la Bursa din Londra.

 

Facturile Messer Medical pot fi acum achitate prin intermediul PayPoint

19 August 2020

Beneficiarii serviciilor puse la dispozitie de Messer Medical, pot achita, de acum, in doar cateva minute contravaloarea acestora, datorita  parteneriatului dintre PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, și Messer Medical, furnizorul care comercializează și închiriază echipamente de oxig mai multe...

PayPoint România și Rosal Grup anunță semnarea unui acord de colaborare

23 January 2020

  Noul parteneriat dintre PayPoint și Rosal Grup facilitează plata facturilor pentru salubritate      mai multe...

Curierii GLOVO pot preda de acum numerarul acumulat la oricare terminal PayPoint

23 January 2020

  Bucureşti, 23 ianuarie 2020 –  Curierii GLOVO pot preda la orice terminal PayPoint România numerarul acumulat până la finalul zilei de lucru. Această facilitate vine ca urmare a parteneriatului semnat recent între cele două companii. mai multe...

PayPoint anunta rezultatele pentru anul financiar incheiat la data de 31 martie 2019

11 June 2019

112,2 MILIOANE TRANZACŢII, ÎN CREŞTERE CU 16,4% mai multe...

Avantaje BCR pentru partenerii PayPoint

31 May 2019

  PayPoint vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra, punandu-va la dispozitie variante optime pentru depunerea incasarilor. Astfel, puteti efectua depuneri la oricare agentie ce apartine Bancii BCR, beneficiind de o oferta extrem de avantajoasa, dedicata comerciantilor parteneri PayPoint. mai multe...

PayPoint România și RoCapital anunță semnarea unui acord de colaborare

11 February 2019

Clienţii RoCapital pot plăti ratele la credit rapid şi sigur cu PayPoint   mai multe...

PayPoint România, gazdă pentru partenerii săi de top din retail

6 February 2019

București, 6 februarie 2019 - PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, a invitat la sediul sau Top 30 parteneri, în cadrul evenimentului „Ziua partenerilor de top”, organizat pe 31 ianuarie la sediul său din București. mai multe...

PayPoint România își extinde portofoliul de plăți pentru întreținere

15 January 2019

Compania anunță semnarea unui parteneriat cu Deskis Solutions mai multe...

PayPoint România și Destine Broker anunță lansarea unui parteneriat

10 December 2018

București, 12 decembrie 2018 – PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunță semnarea unui nou parteneriat cu un jucător din industria serviciilor financiare: Destine Broker; Destine Broker este una dintre cele mai puternice companii de brokeraj de asigurare din România, cu o poziție de top în clasamentele pieței de pro mai multe...