PayPoint România intră pe segmentul încasării taxelor și impozitelor locale prin parteneriatul încheiat cu Direcția Fiscală Locală a Municipiului Sibiu

 

Bucuresti, 16 februarie 2017 - PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunță acordul de colaborare semnat cu Direcția Fiscală Locală Sibiu, ce permite încasarea taxelor și impozitelor locale prin rețeaua punctelor de plată PayPoint. Acesta este primul parteneriat încheiat între operatorul de plăți și o direcție fiscală locală pentru încasarea sumelor datorate bugetelor locale de către persoane fizice și juridice.

Astfel, prin intermediul terminalelor instalate în magazinele de proximitate cu sigla galbenă PayPoint, contribuabilii din municipiul Sibiu își pot plăti sumele aferente taxelor locale (impozite şi salubritate), în oricare dintre cele peste 70 magazine partenere PayPoint din municipiul Sibiu.

Pentru a face o plată, aceștia trebuie doar să se prezinte cu decizia de impunere în cel mai apropiat magazin partener PayPoint; vânzătorul scanează codul de bare de pe documentul de plată, clientul achită suma în numerar şi primește pe loc o chitanță cu detaliile tranzacției (data plății, suma, locația, denumirea instituției etc.). Operațiunea este foarte rapidă, iar accesul la sistemul PayPoint nu este condiționat de cumpărături în magazin ori de plata vreunui comision. Astfel, sibienii își pot achita taxele printr-o metodă comodă și sigură, potrivită nevoilor și programului lor, evitând aglomerația de la ghișee, cozile sau drumurile în plus!

„Cum anunțam încă de anul trecut, plata taxelor și impozitelor prin intermediul terminalelor noastre reprezintă una dintre ariile de interes major pentru PayPoint şi o prioritate în strategia noastră de dezvoltare. Având în vedere nevoia mare din piață pentru canale de plată alternative şi cu adevărat accesibile majorității, PayPoint vine cu o soluție practică, la îndemâna oricui. Cercetările realizate pentru noi în 2016 au arătat că peste 70% dintre utilizatorii sistemului PayPoint își doresc să poată plăti şi taxele şi impozitele prin acest sistem; în acest context, parteneriatul cu Direcția Fiscală Locală a Municipiului Sibiu marchează un prim pas întreprins de PayPoint cu scopul de a răspunde acestor nevoi. De acum, locuitorii municipiului Sibiu vor putea rezolva și problema taxelor locale cu un singur drum la magazinul lor PayPoint, magazin aflat mereu la îndemână, cu program prelungit, adesea deschis și în weekend. Avem toată încrederea în succesul acestui parteneriat și îi asigurăm pe consumatorii noștri că ne continuăm eforturile pentru a extinde disponibilitatea acestui tip de plăți pentru cât mai multe instituții de acest gen din țară,” a declarat Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România.

Plata prin PayPoint este o modalitate eficientă de a achita taxele și impozitele. Eliminăm astfel cozile care se formează la ghișee și deci disconfortul sibienilor care doresc să se achite de această obligație către bugetul local,” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Consumatorii români au la dispoziție peste 11.000 de magazine partenere PayPoint în toată țara, sistemul permițându-le să efectueze o gamă variată de plăți, în numerar, prin terminalele PayPoint: plăți facturi, încărcare electronică, transfer de bani, încasare contravaloare rovinietă etc. În prima jumătate a anului financiar 2016-2017, prin PayPoint s-au efectuat 32,6 milioane de tranzacții plăți facturi, cu 11,7% mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent.