PayPoint România anunţă rezultatele pentru anul financiar 2016 – 2017

    75 MILIOANE TRANZACŢII, ÎN CREŞTERE CU 12,1%, EFECTUATE PRINTR-O REȚEA NAŢIONALĂ DE 11.300 PUNCTE DE PLATĂ

București, 25 mai 2017 - PayPoint plc, principalul operator de plăţi din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, raportează pentru România rezultate pozitive pentru anul financiar 2016-2017. Astfel, compania a înregistrat pe plan local în decursul acestui an un volum total de 75 milioane tranzacţii, în creştere cu 12,1% comparativ cu anul precedent. Această evoluție are la bază creşteri semnificative pe toate segmentele din portofoliu, de la plăți facturi (67,2 milioane tranzacții, în creştere cu 11,6%) sau încărcare electronică a cartelelor telefonice preplătite (7,3 milioane tranzacții, în creştere cu 16%), până la transferul de bani sau plata pentru contravaloarea rovinietei.

În decursul anului financiar, PayPoint a semnat acorduri de colaborare cu douăzeci şi doi de noi furnizori parteneri, iar în prezent are un portofoliu de 138 jucători importanți din industrii variate, cu acoperire locală sau națională. În acest context, anul financiar încheiat a însemnat consolidarea poziției în domenii relevante de plăți, prin semnarea de parteneriate pe segmentul utilități (electricitate, apă, gaz, salubritate) şi cel financiar-bancar. Totodată, compania a anunțat în acest interval două proiecte de importanță strategică: lansarea serviciului PayPoint Colet Expres în cea mai extinsă rețea de livrare în puncte fixe din Bucureşti şi primul acord de colaborare semnat cu o direcția fiscală locală, ce permite încasarea taxelor și impozitelor locale prin PayPoint.

Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România, a declarat: „Anul financiar încheiat a fost unul plin de provocări, venite atât din piața dinamică în care operăm, dar şi din ambițiile şi planurile noastre de dezvoltare, provocări cărora le-am răspuns cu succes. Segmentele <<consacrate>> de afaceri, precum plata facturilor, încărcarea electronică, transferul de bani sau rovinieta, au adus creșteri importante, creșteri ce au fost complementate de intrarea pe segmente noi şi îndelung aşteptate, cum ar fi colectarea de taxe și impozite. Serviciul PayPoint Colet Expres este marea noutate a acestui an, marcând intrarea pe o piață extrem de ofertantă, unde beneficiem de o poziție privilegiată. Totodată, dat fiind focusul crescut pe comercianții parteneri, am lansat recent un serviciu dedicat acestora, în regim pilot: dotarea magazinelor partenere cu terminale POS ce acceptă plata cu cardul a bunurilor comercializate. Toate acestea sunt servicii cu potențial uriaş şi relevanță strategică pentru PayPoint, care răspund unor nevoi reale ale consumatorilor noştri. În noul an financiar ne vom concentra eforturile pentru a le face cel puțin la fel de folosite şi apreciate precum restul serviciilor PayPoint.”

Pentru a pune la dispoziția unui număr cât mai mare de consumatori beneficiile sistemului, compania a pus accent pe dezvoltarea rețelei, atât din punct de vedere numeric, cât şi calitativ. Astfel, pe harta punctelor de plată PayPoint au fost adăugate în perioada analizată 1.161 noi magazine partenere, serviciile fiind în prezent disponibile în peste 11.300 locații din toată țara. În acest context, s-a lucrat constant şi la optimizare, prin asigurarea prezenței punctelor de plată în zone urbane şi rurale unde există potențial şi cerere atât din partea furnizorilor parteneri, cât şi a consumatorilor serviciilor PayPoint.

Datele sunt extrase din comunicatul oficial de anunţare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru anul financiar 2016-2017, încheiat la data de 31 martie 2017.

La nivelul Grupului PayPoint, rezultatele sunt de asemenea solide. PayPoint plc. a raportat venituri nete de 123,9 milioane lire sterline iar pentru business-ul de retail a anunțat un volum de 654,8 milioane tranzacţii, în valoarea de peste 10,4 miliarde lire sterline, realizate într-o rețea de peste 40.000 de puncte de plată.

Dominic Taylor, Chief Executive al PayPoint plc., a declarat: „Avem o poziție de neegalat pe segmentul plăților și serviciilor din retail-ul de proximitate, cu peste 40.000 de magazine partenere în Marea Britanie și România. Business-ul nostru are doi piloni complementari în ambele piețe, respectiv plățile și serviciile de retail. Acestea funcționează folosind o platformă comună și o infrastructură tehnologică securizată. Platforma tehnologică și rețeaua de magazine partenere reprezintă fundația pe baza căreia vom aduce valoare adăugată în viitor [...]. PayPoint România urmează un model de business similar celui din Marea Britanie, operând însă pe o piață unde plata facturilor în numerar e predominantă. În decursul a 10 ani, PayPoint a devenit unul dintre cele mai de succes și populare brand-uri din segmentul financiar românesc.”

 

Despre PayPoint România

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub marcă proprie în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienți prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, rețeaua punctelor de plată PayPoint numără peste 11.300 de terminale iar compania are încheiate contracte cu 138 clienți importanți din domeniul telecomunicațiilor, al utilităților, al serviciilor financiare şi nu numai. Astfel: sectorul de plăți pentru utilități – ENGIE Romania, Delgaz Grid, E.ON Energie România, Delgaz Grid SA Electric, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, E-Distributie Muntenia, E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea, Electrica Furnizare Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Sud, Electrica Furnizare Muntenia Nord, Apa Nova Bucureşti, Apa Serv Valea Jiului, Activitatea Goscom, ApaVital Iaşi, Aquatim, CEZ Vânzare, Wirom Gas, Hargaz, Raja Constanţa, C.R.A.B., Apa Canal Ilfov, Compania de Apa Buzau, Hidro Prahova, Apa Nova Ploieşti, Salubris Iaşi, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, SC Vital SA, Nova ApaServ Botoşani, Apa Canal Sibiu, Harviz, Aquabis, Acet Suceava, SC Apa Târnavei Mari SA, Compania de Apă Oradea, ApaServ Neamţ, APAVIL, Gospodărie Comunală Covasna, Tulcea Gaz, Gaz Vest, SEA Complet, Aquavas Bârlad, TEGA SA, ApaServ Satu Mare, Compania Apa Braşov, Neptun SA, Compania de Apa Somes, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Schuster Ecologic, Aparegio Gorj SA, Termoficare Oradea, Apa Canal Galati, RWE Energie, Apa Canal 2000, Salgaz, Brantner Vereş, Eva Energy, Compania de Apa Arieș, Apaserv Cornu, Grenerg, Brantner Environment, Brantner Servicii Ecologice, Restart Energy, Aqua Dumbravita, HIDRO-SAL COM, Quatro Eco Salub, Imperial Development, GAZ EST, Prisma Serv Company, Gaz Nord Est, Energoterm Tulcea, Aquaserv Mureș, Tinmar Energy, Distribuție Energie Oltenia, Aquaserv Tulcea, Ecoaqua Călărași, Gosp-Com, Compania de Utilități Publice Brăila.

Sectorul de telecomunicații şi comunicații prin cablu – Vodafone România, Telekom Romania Mobile, Orange România, Telekom Romania, UPC România, Akta TV, NextGen Communications, Radiocom, RCS & RDS, Idilis; Sectorul financiar-bancar – Allianz-Tiriac Asigurări, EOS KSI România, Garanti Credite de Consum, Patria Credit, UniCredit Consumer Financing, Campion Broker Asigurare, Top Factoring, Cetelem, KRUK, Vitas IFN, Maxygo Broker de Asigurare, Garanti Bank, Debt Collection Agency, UNIQA Asigurări, Telecredit IFN, Nextebank, good.bee Credit, GetBack Recovery, ERB Retail Services, Credit Plan, OTP Factoring, Groupama Asigurări, NN Asigurări de Viață, Pintilie Broker de Asigurare; Sectorul cosmetică – Oriflame, Avon, Infinity, Yves Rocher România; Sectorul agricultură – Rodbun Grup.

PayPoint încasează sume şi în numele Scala Assistance, companie autorizată pentru emitere de roviniete, dar şi plăţi pentru facturile aferente serviciilor de securitate emise de Grupul BGS (BGS Divizia de Securitate, BGS Monitorizare-Intervenţie şi BGS Tehnic) şi pentru biletele de avion emise de compania aeriana Blue Air și biletele de autocar emise de Eurolines.

PayPoint oferă, de asemenea, servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toţi jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs (Telekom Romania Mobile, Orange, Vodafone, Zapp, Lycamobile, Digi Mobil), precum şi servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internațional şi de Internet, printre care se numără Nobel şi Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint oferă servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplătite de tip DTH (Direct-To-Home).

Totodată, PayPoint oferă serviciile de transfer de bani Western Union pe propriile terminale, permițând astfel consumatorilor să trimită sau să primească bani atât din afara țării, cât şi de pe teritoriul României.

Comercianții PayPoint oferă clienților lor şi posibilitatea de a schimba numerar în monedă electronică pentru a face plăți pe internet în mod sigur şi confortabil, prin semnarea de parteneriate cu paysafecard și Neosurf.

Sectorul Taxe și impozite – Direcția Fiscală Locală Sibiu.

Sectorul livrare colete – Datorită parteneriatului dintre PayPoint si FAN Courier, consumatorii îşi pot ridica din magazinele PayPoint Colet Expres produsele comandate, la o oră potrivită programului lor.