PayPoint România și Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila anunţă semnarea unui parteneriat

Bucureşti, 4 iulie 2017 – De acum, clienții Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila îşi pot plăti facturile de apă extrem de simplu şi rapid, în oricare din magazinele cu siglă galbenă PayPoint din toată țara. Acest lucru este posibil datorită semnării unui acord de colaborare între PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, şi Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila, operator regional al rețelelor de apă și canalizare din județul Brăila.

Pentru a plăti o factură, clientul Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila trebuie doar să se prezinte cu aceasta în cel mai apropiat magazin cu semnul galben PayPoint și să comunice vânzătorului ce tip de plată doreşte să efectueze. După scanarea codului de bare de pe factură, vânzătorul va încasa banii în numerar şi îi va oferi un bon cu toate detaliile tranzacţiei (data plăţii, suma, locaţia, furnizorul etc). Consumatorii nu sunt condiţionaţi de achiziţionarea unor articole din magazine şi nu există comisioane pentru tranzacţionări, serviciul fiind gratuit. 

Serviciul se adresează clienților deserviți de Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila din Brăila, Gropeni, Ianca, Însurăței, Movila Miresii, Roșiori, Unirea și Victoria.

„Suntem foarte bucuroși să anunțăm acest nou parteneriat, întrucât plata facturilor Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila prin PayPoint este de multă vreme solicitată de consumatorii noștri. De acum, aceştia vor putea rezolva toate plățile din gospodărie cu un singur drum la magazinul lor din apropiere”, a declarat Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România.

„Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila prin parteneriatul incheiat cu PayPoint România vine in sprijinul clientilor săi prin oferirea unui serviciu modern, rapid si mai aproape de consumator”, a declarat ing.Silviu Mangiurea, Director General al Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila.

Pe lângă plata facturilor de apă și canalizare, prin intermediul terminalelor PayPoint mai pot fi plătite şi alte facturi de utilități (gaz, electricitate, etc), contravaloarea rovinietei, servicii de securitate, bilete de avion, facturile emise de operatorii de telefonie, internet şi cablu sau ratele, se poate realiza încărcarea electronică a cartelelor telefonice şi se pot efectua transferuri de bani interne şi internaţionale, în magazinele PayPoint selectate.

Cele mai apropiate magazine partenere PayPoint pot fi identificate pe site-ul companiei, la adresa www.paypoint.com/romania sectiunea „Localizare comerciant”.