PayPoint România – Scala Assistance: Un parteneriat de succes, cu beneficii pentru milioane de români

București, 8 februarie, 2017 - PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail și Scala Assistance, companie autorizată pentru emiterea și gestionarea taxei de drum anunță rezultate care susțin succesul parteneriatului. Astfel, în decursul anului calendaristic încheiat, în rețeaua punctelor de plată PayPoint s-au efectuat cu 90% mai multe tranzacții de încasare contravaloare rovinietă decât în anul precedent.

Cele două companii colaborează din aprilie 2014, când au anunțat posibilitatea achiziționării de roviniete din magazinele partenere PayPoint. La acel moment, demersul a  reprezentat o noutate în mediul de retail, iar cererea susținută din partea consumatorilor și eforturile depuse pe langă autoritatea de reglementare au dus, în decembrie 2015, la extinderea disponibilității serviciului în peste 9.000 de puncte de plată din toată România.

Posibilitatea efectuării plăților în magazine de proximitate s-a dovedit un real ajutor pentru români, în special pentru consumatorii din zone rurale sau mai greu accesibile, care nu au în apropiere acces la canalele tradiționale de plată. În momentul de față, serviciul este disponibil în peste 10.000 de magazine partenere cu semnul galben PayPoint. Numărul acestora continuă să crească lună de lună, iar tranzacțiile înregistrate pe acest segment de asemenea.

Modalitatea de plată a contravalorii rovinietei rămâne la fel de simplă şi sigură: clienţii trebuie doar să se prezinte într-un magazin partener unde este semnalizat serviciul și să precizeze detaliile necesare pentru emiterea rovinietei. Vânzătorul introduce datele pe terminal, clientul achită contravaloarea rovinietei în numerar și primește la finalul tranzacţiei bonul ce conţine toate detaliile (data plăţii, suma, locaţia, furnizorul, seria rovinietei etc.).

„La momentul lansării acestui serviciu în rețeaua PayPoint aduceam o inovație în mediul de retail, iar acum ne bucură să observăm că oamenii găsesc firească achiziția rovinietei din  magazinele partenerilor noștri. Căutăm mereu să ușurăm viețile românilor, punându-le la dispoziție o metodă de plată sigură, facilă, comodă, pentru cât mai multe servicii. Suntem mândri de evoluția acestui parteneriat şi de rezultatele înregistrate până acum şi suntem convinşi că în viitor şi mai mulți români îşi vor lua rovinieta de la magazinul lor PayPoint”, a declarat Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România.

„Ne bucură rezultatele parteneriatului cu PayPoint România, dar mai ales faptul că serviciile noastre acoperă nevoile a milioane de români, din orice colț al țării. Scala Assistance este constant preocupată de dezvoltarea serviciilor oferite, iar prin parteneriatul cu PayPoint România aceste lucruri au fost posibile, fapt certificat de români prin rezultatele obținute”, au declarat Dan Ciceu și Dan Alexandru Cobeanu – fondatorii Scala Assistance.

Pe lângă plata pentru contravaloarea rovinietei, prin intermediul terminalelor PayPoint mai pot fi plătite şi facturi de utilități (electricitate, gaz, apă, salubritate etc.), servicii de securitate, bilete de avion, facturile emise de operatorii de telefonie, internet şi cablu sau ratele, se poate realiza încărcarea electronică a cartelelor telefonice şi se pot efectua chiar transferuri de bani interne şi internaţionale, în magazinele PayPoint selectate.