PayPoint anunță rezultatele pentru prima jumătate a anului financiar 2018-2019:

55,8 MILIOANE DE TRANZACŢII, ÎN CREŞTERE CU 43,8% FAȚĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ A ANULUI PRECEDENT

 

Bucureşti, 03 decembrie. PayPoint plc raportează pentru România rezultate pozitive pentru prima jumătate a anului financiar 2018-2019: compania a înregistrat pe plan local, în decursul celor şase luni analizate, un volum de 55,8 de milioane tranzacţii, cu 43,8% peste aceeaşi perioadă a anului precedent, creștere generată atât organic, cât și de aportul tranzacțiilor procesate de compania Payzone (achiziționată în octombrie 2017). Evoluția se remarcă pe toate segmentele relevante de plăți procesate, de la cel al facturilor (49,1 milioane tranzacții, în creștere cu 42,4%), la încărcarea electronică a cartelelor preplătite pentru telefonie mobilă (6,1 milioane tranzacții, în creștere cu 55,7%), până la serviciile introduse mai recent de PayPoint în mediul de retail.

În decursul celor şase luni, PayPoint și-a menținut focusul pe doi parametri extrem de relevanți pentru business: diversificarea gamei de servicii oferite și extinderea calitativă a rețelei. Astfel, în portofoliul PayPoint au fost adăugați încă zece noi furnizori din segmentul utilităților şi cel financiar-bancar, jucători cu acoperire locală, dar și națională, oferind consumatorilor acces la plăți simple și gratuite, din ce în ce mai variate. Totodată, compania a continuat și demersurile de creștere și optimizare a rețelei de magazine partenere, pentru a pune la dispoziția consumatorilor puncte de plată poziționate acolo unde aceștia au nevoie; astfel, românii au acces la o rețea de peste 18.000 magazine partenere la nivelul întregii țări.

Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România, a declarat:  „Prima parte a anului financiar a fost pentru PayPoint cu siguranță una cu multe provocări, în care am fost foarte ocupați nu numai cu proiectele și activitățile de zi cu zi specifice business-ului, cât și cu cele generate de achiziția companiei Payzone. În acest context, în mod deosebit în ultimele șase luni, am pus accent pe eficientizare, optimizare și consolidare: de la rețea, procese, sisteme, până la echipă și mod de lucru. Rezultatul acestor eforturi a complementat evoluția naturală a companiei, iar acest focus va rămâne o prioritate și în a doua parte a anului.

În plus, vom continua să inovam pentru a ne păstra avantajele competitive, pentru a aduce pe piață noi produse și servicii și pentru a îmbunătăți experiența consumatorilor și a comercianților parteneri. Un prim pas în această direcție este o nouă generație de terminale pe care plănuim să o introducem pe piață, luând totodată în calcul pentru viitor și segmente neadresate până acum de PayPoint, precum cel digital. Inovația tehnologică, calitatea rețelei, portofoliul de servicii și, nu în ultimul rând, consumatorii și atașamentul acestora față de brand sunt pilonii-cheie ai PayPoint, pe care vom dezvolta în continuare și care ne vor permite să răspundem tuturor oportunităților pe măsură ce piața evoluează.”

Datele sunt extrase din comunicatul oficial de anunţare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru prima jumătate a anului financiar 2018-2019, încheiat la data de 30 septembrie 2018.

Referitor la rezultatele înregistrate la nivelul Grupului, Dominic Taylor, Chief Executive Officer al PayPoint plc, a declarat: „Sunt mulțumit de progresele înregistrate de PayPoint în ultimele șase luni; urmăm planul și obiectivele strategice stabilite în luna mai [...] Compania continuă să inoveze într-o piață în evoluție, dezvoltând noi tehnologii și produse care transformă modul în care partenerii noștri își conduc afacerile [...] În România, continuăm să vedem creștere semnificativa, pe măsură ce integrăm compania Payzone.”

Despre PayPoint România

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub marcă proprie în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienți prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, compania are încheiate contracte cu 174 clienți importanți din domeniul telecomunicațiilor, al utilităților, al serviciilor financiare şi nu numai. Astfel: sectorul de plăți pentru utilități – ENGIE Romania, Delgaz Grid, E.ON Energie România, Delgaz Grid SA Electric, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, E-Distributie Muntenia, E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea, Electrica Furnizare Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Sud, Electrica Furnizare Muntenia Nord, Apa Nova Bucureşti, Apa Serv Valea Jiului, Activitatea Goscom, ApaVital Iaşi, Aquatim, CEZ Vânzare, Wirom Gas, Hargaz, Raja Constanţa, C.R.A.B., Apa Canal Ilfov, Compania de Apa Buzau, Hidro Prahova, Apa Nova Ploieşti, Salubris Iaşi, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, SC Vital SA, Nova ApaServ Botoşani, Apa Canal Sibiu, Harviz, Aquabis, Acet Suceava, SC Apa Târnavei Mari SA, Compania de Apă Oradea, ApaServ Neamţ, APAVIL, Gospodărie Comunală Covasna, Tulcea Gaz, Gaz Vest, SEA Complet, Aquavas Bârlad, TEGA SA, Compania Apa Braşov, Compania de Apa Somes, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Aparegio Gorj SA, Termoficare Oradea, Apa Canal Galati, RWE Energie, Apa Canal 2000, Salgaz, Brantner Vereş, Eva Energy, Compania de Apa Arieș, Apaserv Cornu, Grenerg, Brantner Environment, Brantner Servicii Ecologice, Restart Energy, Aqua Dumbravita, HIDRO-SAL COM, Quatro Eco Salub, Imperial Development, GAZ EST, Prisma Serv Company, Gaz Nord Est, Energoterm Tulcea, Aquaserv Mureș, Tinmar Energy, Distribuție Energie Oltenia, Aquaserv Tulcea, Ecoaqua Călărași, Gosp-Com, Compania de Utilități Publice Brăila, Aquavas Vaslui, Energaz Business & Partners, FCC Environment, CUP Salubritate Focșani, E.ON Gaz Furnizare CLP Salubritate Pașcani, RER Sud, RER Vest, RETIM Servicii Ecologice Timișoara, Premier Energy, Aquaserv Satu Mare, Delagaz & Energie, E-Bloc, Compania de Apa Oltenia, Energia Gas & Power, Florisal SA Satu Mare, Aquacaras, Eco-Csik, Apa Valea Doftanei, CTTA Alba, Compania de apa Arad, BioFlorisal, Compania de Apa Olt, Brai-Cata Timisoara, CIS GAZ, Salubritate Craiova, Deskis Solutions, Apa Prod Deva.

Sectorul de telecomunicații şi comunicații prin cablu – Vodafone România, Telekom Romania Mobile, Orange România, Telekom Romania, UPC România, Akta TV, NextGen Communications, Radiocom, RCS & RDS, Idilis, Servicii Micronet, Expertnet, Akta Telecom; Sectorul financiar-bancar – Allianz-Tiriac Asigurări, EOS KSI România, Garanti Credite de Consum, Patria Credit, UniCredit Consumer Financing, Campion Broker Asigurare, Top Factoring, Cetelem, KRUK, Vitas IFN, Maxygo Broker de Asigurare, Garanti Bank, Debt Collection Agency, UNIQA Asigurări, Telecredit IFN, Nextebank, good.bee Credit, GetBack Recovery, ERB Retail Services, CAR Bistrița, OTP Factoring, Groupama Asigurări, NN Asigurări de Viață, Pintilie Broker de Asigurare, TBI Credit, Ultimo Portfolio Investment, Cycle European, BRD Finance IFN, Metropolitan Life, Destine Broker, RoCapital IFN; Sectorul cosmetică & sănătate – Oriflame, Avon, Infinity, Yves Rocher România, Air Liquide Vitalaire; Sectorul agricultură – Rodbun Grup.

PayPoint încasează sume şi în numele Scala Assistance, pentru emitere de roviniete si taxa de pod, dar şi plăţi pentru facturile aferente serviciilor de securitate emise de Grupul BGS (BGS Divizia de Securitate, BGS Monitorizare-Intervenţie şi BGS Tehnic) şi pentru biletele de avion emise de compania aeriana Blue Air și biletele de autocar emise de Eurolines.

PayPoint oferă, de asemenea, servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toţi jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs (Telekom Romania Mobile, Orange, Vodafone, Zapp, Lycamobile, Digi Mobil), precum şi servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internațional şi de Internet, printre care se numără Nobel şi Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint oferă servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplătite de tip DTH (Direct-To-Home).

Totodată, PayPoint oferă serviciile de transfer de bani Western Union pe propriile terminale, permițând astfel consumatorilor să trimită sau să primească bani atât din afara țării, cât şi de pe teritoriul României.

Comercianții PayPoint oferă clienților lor şi posibilitatea de a schimba numerar în monedă electronică pentru a face plăți pe internet în mod sigur şi confortabil, prin semnarea de parteneriate cu paysafecard și Neosurf.

Sectorul livrare colete – Datorită parteneriatului dintre PayPoint si FAN Courier, consumatorii îşi pot ridica din magazinele PayPoint Colet Expres produsele comandate, la o oră potrivită programului lor.